CG diplomatijom postiže ciljeve

Crna Gora se oslanjala na diplomatiju kako bi postigla svoje strateške ciljeve, od obnovljanja nezavisnosti, do pristupanja NATO-u, a sada i u procesu pregovora o pristupanja EU, kazao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović na novogodišnjem prijemu za predstavnike diplomatskog kora.

"Darmanović je podsjetio na rezultate koje je Crna Gora ostvarila tokom 2017. na planu spoljne politike i zahvalio predstavnicima diplomatskog kora i državama iz kojih dolaze na podršci u integracionim procesima, te izrazio spremnost za unapređenje odnosa i u narednom periodu", istakli su iz Ministarstva vanjskih poslova.

Ambasador Italije u Crnoj Gori Vinćenco del Monako kazao je da su predstavnici diplomatskog kora u Crnoj Gori u privilegovanom prostoru gdje se prepliću manjine, vjeroispovijesti i jezici, gdje je istorija ostavila duboke tragove izuzetnih civilizacija.

„Crna Gora je zemlja koja pokazuje koherentnost u odnosu na početnu stratešku viziju svog geopolitičkog položaja, stabilna i otvorena država, model mirnog suživota i tolerancije, referentna tačka na regionalnom nivou, a ne samo u pogledu politike dobrosusjedskih odnosa“, istakao je on.

 

Izvor:RTCG