Smolović: Crna Gora pripada svim građanima, ona je sinonim političke stabilnosti (video)

Svečana akademija, povodom 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore, održana je večeras u bjelopoljskom Centru za kulturu.

Čestitajući Dan nezavisnosti, predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, poručio je da je Crna Gora stvorena za ljepšu budućnost, prosperitet, mir i veličanstvenu mjeru ljudskosti prema svakom građaninu crnogorske  države.

 „Povratili smo državni identitet, nacionalni autoritet, ekonomski prosperitet, kulturološi ambijent i politički ugled. Očuvali smo istorijski prepoznatjivu crnogorsku multinacioanlnu i konfesionalnu toleranciju, na šta nas je obavezala tradicija multietničkog sklada, koja je i u Bijelom Polju doživjela procvat“, podvukao je Smolović.

On je istakao da je mudro, strpljivo i racionalno cijenjenje političkih prilika u okruženju i šire, doprinijelo valorizaciji sveukupnih potencijala naše države.

„Na ekonomskom i političkom polju gdje se susreću veliki interesi, zavrijedili smo značajnu pažnju i izvjestan status prve naredne članice Evropske unije i ravnopravne članice NATO saveza“, rekao je prvi čovjke bjelopoljske opštine.

Prema riječima Smolovića, Crna Gora danas budi asocijacije atraktivne investicione destinacije sa prirodnim resursima, koja garantuje isplativost investicionih ulaganja.

„Postali smo sinonim političke stabilnosti i balkanski svetionik u burnim vremenima“, rekao je predsjednik Opštine Bijelo Polje.

Smolović je poručio da je svakom građaninu jasno da je ova državnost postojana, legalna i da pripada volji istinskog opredjeljenja, te da će odoljeti svim pritiscima i testovima.

„Crna Gora pripada svim građanima, pravično i jednako, bez obzira kako je ko mislio ili glasao 21. maja 2006. godine“, podvukao je on.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, kazao je da su građani Bijelog Polja dostojni zahvalnosti za sve što su učinili na mukotrpnom putu poliičkog i državnog konstruisanja naše države.

„U svakom značajnom vremenskom razdoblju naš politički senzibilitet bitno je određivao sistemsku strukturu napretka, dali smo povjerenje najuspješnim i najboljim kreatorima društvenih odnosa“, rekao je Smolović, istučući da su danas otvorene kapije povjerenja za ulaganja u bjelopoljsku opštinu.

U okviru svečane ceremonije prikazan je film o istoriji i tradiciji Crne Gore, ostvarenim rezultatima na integracijskom putu, a glumci Slobodan Marunović i Ana Vučković besjedilli su o svojoj državi.

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE