Rukometaši Komova prvi put u istoriji osvojili Kup Crne Gore

Pred oko hiljadu gledalaca u dvorani „Nikoljac“ rukometaši Komova savladali su Budvansku rivijeru rezultatom 26:21 i stigli do prvog istorijskog pehara Kupa Crne Gore.

Susret je riješen u poslednjih pet minuta, kada su Andrijevčani uz pomoć svojih navijača napravili veliku seriju i prelomili meč u svoju korist.

Trener Komova, Đorđije Marković, za Radio Bijelo Polje kazao je da je ovo nevjerovatan uspjeh njegovog tima, kao i da je ponosan na svoje momke.

„Završili smo ovaj turnir onako kako smo htjeli i osvojili istorijski pehar, koji nam daje krila, i daje vjetar u leđa da ovako nastavimo i u narednoj sezoni.  Mi smo do ove titule došli bukvalno iz hale, koja ima pet, šest rupa na terenu i gdje smo mogli da treniramo na jednoj polovini terena i to sve govori koliki je ovo uspjeh za nas“, dodao je Marković.

On je i čestitao Jedinstvu na odličnoj organizaciji čitavog turnira, kao i ekipi Budvanske rivijere na dobroj partiji i fer borbi u finalu.

Trener Budvana, Brano Božović, za Radio Bijelo Polje istakao je da je njegov tim imao dobijen susret sve do 55. minuta.

„Vodili smo skoro čitav meč, ali u zadnjih pet minuta došla je do izražaja njihova veća fizička priprema. Imali su i veću rotaciju igrača, na klupi su imali dva veoma dobra igrača, što im je olakšalo put do trofeja. Čestitao bih ekipi Komova na jednom odličnom turniru, oba meča su odigrali veoma dobro i zasluženo su osvojili šampionski pehar“, zaključio je Božović.

Andrijevčane je do trofeja predvodio Aleksandar Bakić sa sedam pogodaka, po pet su dali Vladan Kastratović, Milija Kastratović i Nemanja Marsenić.

Kod Budvanske rivijere najefikasnij je bio Luka Novaković sa sedam golova, pet je postigao Dragan Jelušić, dok je četiri dodao Petar Eraković.

Pehar kapitenu pobjedničkog tima uručio je predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore, Petar Kapisoda.

RK „Budvanska rivijera“: Haris Suljević, Božo Brnović, Goran Vidović, Aleksa Lasica, Dragan Jelušić 5, Velimir Đonović, Nebojša Lakić 1, Marko Zeković 3, Marko Radoman 1, Radivoje Đodić, Luka Novaković 7, Boris Šćepanović, Petar Eraković 4, Luka Nikolić   Trener: Brano Božović

RK „Komovi“ : Miodrag Lalević, Miodrag Stojanović, Miličko Jukić, Nemanja Milović, Balša Racić 1, Predrag Stojanović, Danilo Radojević, Aleksandar Bakić 7, Zoran Elezović 1,Nemanja Marsenić 5, Aleksandar Kastratović, Nemanja Ćirović, Filip Vojvodić 2, Vladan Kastratović 5, Milija Kastratović 5   Trener: Đorđije Marković

Sudije: Ivan Pavićevič, Milos Ražnatović

Autor i foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE