Premijer Marković čestitao građanima Berana Dan opštine: Razvoj, pogotovo Sjevernog regiona, zajednički je cilj

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je povodom predstojećeg Dana opštine Berane predsjednika opštine Dragoslava Šćekića sa saradnicima.
Čestitajući građanima, odbornicima u Skupštini opštine i rukovodstvu Berana Dan opštine premijer Marković je iskazao zadovoljstvo saradnjom sa ovom opštinom na razvojnim i drugim projektima.
„Ne pravimo razlike od opštine do opštine u zavisnosti od toga ko je gdje na vlasti. Posvećeni smo razvoju i valorizaciji resursa, pogotovo Sjevernog regiona, sa ciljem boljeg života i višeg standarda građana. To je zajednički cilj“ – rekao je predsjednik Vlade.
U tom kontekstu premijer je iznio spremnost Vlade da razmotri zahtjev Opštine Berane za podršku u finalizaciji važnog projekta unapređenja vodosnabdijevanja i izgradnje kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.
Zajednički je ocijenjeno da razvojni projekti koji se izvode u cijeolm Sjevernom regionu doprinose boljoj perspektivi pogotovo mladih sa ciljem smanjenja migracija i otvaranja novih randih mjesta.
 
Predsjednici Vlade Crne Gore i Opštine Berane dogovorili su se da u narednom razdoblju intenziviraju kontakte sa ciljem realizacije razvojnih projekata prije svega gradnje mosta u Park – Donje Luge Haremima i otvaranja biznis zone.
Sastanku su prisustvovali potpredsjednici Opštine Rade Kljajić i i direktor Agencije za razvoj i izgradnu Berana Miro Vasović..
 
Izvor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE