U ski rizorte do 2022. ulažemo 100 miliona eura

Samo u izgradnju novih ski rizorta, računajući kompletnu putnu, elektro i komunalnu infrastrukturu, Vlada Crne Gore će do 2022. godine uložiti oko 100 miliona eura, kazao je za Radio Crne Gore direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić.

Uprava javnih radova, kako kaže Nuhodžić, trenutno ima preko sto projekata i u okviru njih značajan broj podprojekata koji su u različitim fazama realizacije, i to većinom na sjeveru Crne Gore.

“Takav odnos predstavlja direktnu povezanost sa strateškim opredjeljenjem Vlade Crne Gore da se ulaganjem u infastrukturni razvoj sjevernog regiona utiče na ravnomjerni razvoj države i stanovnicima sjevera omogući veći životni standard”, ističe Nuhodžić.

Kaže i da na nekim projektima postoje neodgovorni izvođače radova, koji se ne pridržavaju ugovorenih obaveza.

“Podsjetiću da smo iz tih razloga nedavno raskinuli tri ugovora, i iskoristio bih ovu priliku da još jednom javno poručim da Uprava javnih radova i Vlada Crne Gore neće dozvoliti da neodgovornost pojedinih preduzeća dovede u pitanje realizaciju kapitalnih projekata. Prema tome, dinamiku radova mogu ocijeniti kao zadovoljavajuću, ali svakako može biti i bolja”, poručio je Nuhodžić.

Izvor: RTCG