Počela vanredna sjednica: Skupština o popuni Odbora za izborne reforme

Skupštine Crne Gore danas raspravlja o Predlogu zakona o dopuni Zakona o poreskoj administraciji, nakon čega će odlučivati i o izboru novih članova Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Sjednici, koja je počela uz primjedbe opozicije na način zakazivanja pri čemu, po njihovom mišljenju nije poštovan Poslovnik, prisustvuju predstavnici vladajuće koalicije i predstavnici dijela opozicionih partija: Demokratskog fronta, Socijaldemokratske partije i Kluba nezavisnih poslanika.

Podsjetimo, Skupštinski Administativni odbor je, tokom jučerašnje sjednice, predložio da Danilo Šaranović i Momo Koprivica iz Demokratske Crne Gore budu dio Odbora za izborne reforme.  

O prijedlogu Posebnog kluba poslanika da dio tog tijela bude Aleksandar Damjanović nije se raspravljalo. Obrazlažući zašto je odbijen prijedlog Posebnog kluba poslanika, predsjednik Administrativnog odbora Ljuiđ Škrelja je rekao da je taj predlog kasno dostavljen, nakon čega su, poslanici Demokratskog fronta i nezavisni poslanik Janko Vučinić napustili sjednicu.

 

Izvor:AntenaM