Kimpanovu šest mjeseci kućnog pritvora

Sudija Predrag Tabaš usvojio je sporazum kojim je monah Goran Kimpanov priznao da je kriv za nesreću koja se dogodila početkom februara kada su stradale četiri osobe na Skadarskom jezeru, piše Pobjeda.

On je sa Tužilaštvom, a što je sud prihvatio, dogovorio da bude osuđen na šest mjeseci kućnog pritvora, prenosi ovaj list.

Kaznu kućnog pritvora Kimpanov će najvjerovatnije odslužiti u objektu u kojem trenutno boravi, odnosno u Manastiru Svetog Save na Goliji u Nikšiću.

Na Skadarskom jezeru stradali su Jana Kumburović, njen suprug Ratko i njihova kćerka Nina i prijatelj Darko Vujošević. Oni su se čamcem Mitropolije crnogorsko-primorske vraćali ka obali.

Njihovi članovi porodice nijesu se pridružili krivičnom gonjenju Kimpanova, već su od suda zatražili da monaha oslobodi svake optužbe i da ga ne kazni ni dana kućnog pritvora. Prema navodima iz sporazuma, Kimpanov je priznao da je 3. februara tokom plovidbe umišljajno izazvao saobraćajnu nesreću na Skadarskom jezeru kojom je izazvao smrt više osoba, tročlane porodice Kumburović i Darka Vujoševića.

"Tačno je da sam tog 3. februara u metalni čamac bez dozvole za plovidbu i bez obavezne opreme dozvolio da se ukrca osam osoba i koji se usljed jakih talasa izazvanih iznenadnim vjetrom prevrnuo.

Tom prilikom su se utopili Ratko, Jana i Nina Kumburović i Darko Vujošević. Osjećam duševnu bol i ovo je meni promijenilo život" – navodi se u sporazumu o priznanju krivice.

 

Izvor:AntenaM