ŽPCG pred stečajem, vozovi ne bi stali

Izvršni direktor Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) Nenad Babić izjavio je da nema informaciju da li će Poreska uprava zatražiti uvođenje stečaja u tu kompaniju.

Predstavnici Željezničkog prevoza Crne Gore danas  će održati sastanak sa predstavnicima Poreske uprave, koja je prije nekoliko dana dostavila upozorenje preduzeću ŽPCG da duguje pet miliona eura za poreze i dažbine, te da će u slučaju da ne izmire dug morati da im blokiraju račune i pokušaju prinudno da ga naplate.

Babić  je naveo da je nesporno da dug od oko pet miliona eura prema PU postoji, ali da je on stariji od dvije - tri godine i da ga ŽPCG ne može izmiriti iz sopstvenih poslovnih prihoda.

"Na Poreskoj upravi  je da odluči hoće li zatražiti uvođenje stečaja u ŽPCG i hoće li imati razumijevanja i ostaviti nam još vremena da tražimo rješenja", rekao je Babić.

ŽPCG je u prvih šest mjeseci ostvario gubitak u poslovanju od 754.065 eura, ali je značajno manji u odnosu na uporedni period lani kada je iznosio 1,37 miliona eura.

 

Izvor:RTCG