Crna Gora podržava napredak Srbije

Delegacija Skupštine Crne Gore, koju predvodi predsjednik Ivan Brajović, učestvuje na 141. Skupštini Interparlamentrane unije u Beogradu.

Brajović je juče razgovarao sa čelnicima Skupštine Srbije, Senata Argentine, kao i Federalnog nacionalnog savjeta Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Brajović je, u razgovoru sa Majom Gojković, istakao posvećenost Crne Gore daljem razvoju dobrosusjedskih odnosa sa Srbijom, utemeljenim na realnim političkim i ekonomskim interesima.

"Kao lider u procesu evropske integracije, Crna Gora podržava napredak Srbije na tom putu i spremna je da i u narednom periodu bude konstruktivan partner, između ostalog prenošenjem iskustva i znanja", istakao je Brajović.

Čestitao je Gojković na ponovnoj organizaciji zasijedanja IPU u Beogradu nakon 56 godina, što je od značaja za cijeli region.

Na sastanku sa predsjednikom Senata Argentine Federikom Pinjedom, Brajović je iskazao zadovoljstvo tradicionalno dobrim i prijateljskim odnosima, koji datiraju još iz 1904. kada je Crna Gora imenovala prvog počasnog konzula u Buenos Ajresu.

Brajović je zahvalio na podršci Argentine u očuvanju kulturnog identiteta crnogorskih iseljenika.

Brajović se sastao i sa Amal El Kubaisi, predsjednicom Federalnog nacionalnog savjeta Ujedinjenih Arapskih Emirata.

UAE doprinose vrijednim infrastrukturnim projektima u Crnoj Gori UAE doprinose vrijednim infrastrukturnim projektima u Crnoj Gori.

Tom prilikom, naglasio je značaj koji Crna Gora pridaje razvoju prijateljskih i bliskih odnosa sa UAE i izrazio zadovoljstvo dostignutim stepenom političkog dijaloga, uz podsjećanje da su Crna Gora i Emirati u 2018. obilježili deset godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Izvor:RTCG