Izabrati VDT-a i pokrenuti reforme po dubini

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin pozvao je crnogorsku opoziciju na dijalog u vezi sa izborom VDT-a.

 Da li ćemo imati VDT-a uskoro i da li će to biti profesionalac koji će moći da odgovori na sve izazove, zavisi kako od vlasti tako i od opozicije, kazao je Pažin juče u Skupštini.

On je opoziciji poručio da mu ne zamjere kad kaže da je odgovornost na njima još veća, jer se traži visoka kvalifikovana većina. Nema nikakve dileme da poslanički klub DPS i koalicija žele izbor novog VDT-a. Svjesni smo da to sami ne možemo da sprovedemo i potreban je dijalog o tom pitanju.

Ne želim da prihvatim da u Crnoj Gori nema pojedinca koji bi mogao odgovorno i savjesno i visoko profesionalno da obavlja tu funkciju. Otvorite dijalog na tu temu i dajte da razgovaramo i izaberemo VDT-a.

Niko ne očekuje da to bude neki partijski profesionalac nego pravni profesionalac.

Ja ne vjerujem da vi smatrate da takvih nema u CG", kazao je Pažin. On je saopštio i da nikada nije imao dilemu da Saša Sinđelić treba da bude izručen Hrvatskoj.  "Nikada radeći kao sudija nijesam u primjeni zakona slušao bilo čije naloge ni partijske.

Nikada nisam ni imao dilemu, iako sam vrlo neprijatne i neprimjerene detalje sa vaše strane imao priliku da čujem na račun svoje ličnosti u vezi sa tim", kazao je Pažin poslaniku DF-a Predragu Bulatoviću.

 

Izvor:RTCG