Modernizacija Vojske u fokusu prioriteta

Modernizacija Vojske Crne Gore biće i dalje u fokusu prioriteta, posebno u domenu opremanja u skladu sa najvišim standardima i aktuelnim bezbjednosnim izazovima, rekao je ministar odbrane Predrag Bošković.

On se tokom učešća na Vazduhoplovnom sajmu u Dubaiju sastao se sa državnim ministrom za odbranu Ujedinjenih Arapskih Emirata, Mohamedom Bin Ahmedom Al Bovardijem.Bošković je istakao da Ministarstvo odbrane (MO) konstantno teži unaprjeđenju bilateralne odbrambene saradnje, kako sa savezničkim zemljama, tako i sa partnerima.

"Modernizacija Vojske i dalje je u fokusu prioritetnih zadataka MO, a posebno u domenu opremanja u skladu sa najvišim standardima i aktuelnim bezbjednosnim izazovima", kazao je Bošković.

Ministar se osvrnuo i na konkretne doprinose crnogorske Vojske sistemu kolektivne bezbjednosti, ističući posvećenost regionalnom i međunarodnom miru i bezbjednosti.

Imajući u vidu bogato iskustvo Ujedinjenih Arapskih Emirata u oblasti modernizacije i opremanja oružanih snaga, Bošković je ukazao na potencijal jačanja saradnje dva ministarstva u toj oblasti.

Državni ministar za odbranu Al Bovardi naglasio je aktivan doprinos Crne Gore unapređenju globalne stabilnosti.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, razmijenili mišljenja o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u regionima Zapadnog Balkana i Bliskog Istoka.

 

Izvor:mina