U Sijarićevom zavičaju planirano književno veče povodom 30 godina od njegove smrti

Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje i Javna ustanova Ratkovićeve večeri poezije, organizovaće 12. decembra u Bijelom Polju, književno veče povodom navršavanja 30 godina od smrti Ćamila Sijarića, istaknutog književnika i novinara bivše Jugoslavije.

Kako je najavljeno ove dvije institucije će kao izdavači Sijarićevih djela i studija o njegovoj prozi, upriličiti događaj u piščevom zavičaju kao svojevrsni omaž kojim će se nove generacije upoznati sa višedecenijskim stvaralaštvom ovog vrsnog pripovjedača i romanopisca.

Književno veče će se održati u četvrtak od 19 časova u Kući Rista Ratkovića, kao jedan od događaja kojim se obilježava 29 godina postojanja Radija Bijelo Polje.

Saopšteno je da će učesnici programa biti direktor JU Ratkovićeve večeri poezije Kemal Musić, koji će govoriti o životu i djelu Ćamila Sijarića, dok će o poeziji govori profesor književnosti Radoman Čečović, o pripovjetkama objavljenim u knjizi ''Priče iz hiljadu i jedne noći'', u izdanju Radija Bijelo Polje, govoriće direktor Dragić Rabrenović.

Posebno će se predstaviti i roman ''Mojkovačka bitka'', čiji su izdavači Radio Bijelo Polje i Biblioteka Stevan Samardžić iz Pljevalja, o kome će govoriti autorka predgovora profesorica književnosti Marija Knežević.

Premijerno će biti predstavljena i studija prof. dr Dijane Hadžizukić ''Na margini – likovi u romanima Ćamila Sijarića'' u izdanju JU Ratkovićeve večeri poezije.

Moderator će biti komunikolog Rafet Mulić.

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA  RADIJA BIJELO POLJE