Za tri godine stranci uložili 2,2 milijarde eura

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković poručio je da svjedočimo odličnim rezultatima ekonomske politike Vlade, koju su podržali privrednici i poslodavci, te da ti rezultati i bilansi predstavljaju obilježje država stabilnosti, poslovne sigurnosti, i podsticajnog biznis ambijenta.

„Mi danas svjedočimo o sinergiji koju smo kreirali kako bismo pokrenuli razvojni ciklus u zemlji, pokrenuli ekonomiju, otvorili nova radna mjesta i naravno stvorili pretpostavke za bolji životni standard.

Rekao sam tačno prije tri godine da sa privrednicima i poslodavcima ruku pod ruku želim da radim na realizaciji ciljeva ekonomske politike. Ta ponuda Vlade je prihvaćena i danas svjedočimo o rezultatima.

Takvo opredjeljenje snažno je podržao i Investiciono razvojni fond koji danas obilježava prvu desetogodišnjicu rada, i prvu milijardu eura plasiranih sredstava", rekao je premijer Marković na proslavi desetogodišnjice rada Investiciono razvojnog fonda Crne Gore.

Predsjednik Vlade je rekao da priliv stranih direktnih investicija u protekle tri godine iznosi više od 2,2 milijarde eura, dok su u posljednjih godinu i po one iznosile preko 1,3 milijarde eura.

„Ovaj rezultat nije došao sam od sebe, već je to plod osmišljene ekonomske politike koju vodimo. Ovakvi bilansi stranih investicija obilježje su zemalja pune stabilnosti, poslovne sigurnosti, i podsticajnog biznis ambijenta.

Pored toga, danas je Crna Gora jedna od najbrže rastućih ekonomija Evrope, sa prosječnom stopom od 4,9% u prethodne dvije godine. Paralelno, otvoreno je gotovo 30.000 novih radnih mjesta.

Sve to je zajednički rezultat svih vas koji ste ovdje i Investiciono-razvojnog fonda, čijem cjelokupnom timu na čelu sa predsjednikom odbora direktora, čestitam na izuzetnom uspjehu“, rekao je predsjednik Vlade.

 

Izvor:rtcg