Najpopularnija božićna pjesma: Maraja Keri od nje je dosad zaradila 60 miliona dolara!

U ovo doba godine teško da će proći dan da ne čujemo pjesmu „Sve što želim za Božić si ti” (All I Want For Christmas is You), koju je 1994. otpjevala američka pjevačica Maraja Keri.

Podjednako omražen i omiljen praznični pop hit, najpopularnija božićna pjesma svih vremena, pjevačici je  posljednjih 25 godina donijela više od 60 miliona dolara u honorarima, piše Si-En-En.

Na Spotifaju, s više od 602 miliona „strimova”, potukla je konkurenciju i trenutno je najzastupljenija pjesma. Samo puštanjem preko striming servisa, gdje je dostupna posljednjih nekoliko godina, pjevačica je zaradila dva miliona dolara u striming honorarima. Takođe ima i više od 615 miliona pregleda na Jutjubu otkad je na platformi od 2009. godine.

Ako ova praznična sezona bude kao prethodna, procjenjuje se da će Maraja, u periodu od decembra do Božića, zaraditi preko 600.000 dolara samo na njoj. Pjesma je, naime, toliko popularna da je Amazon snimio dokumentarac pod nazivom „Maraja Keri je Božić!” koji istražuje kako je ta pjesma postala globalni hit. Dokumentarac će biti premijerno prikazan krajem decembra.

Izvor: Kolektiv.me