Suđenje građevinskim inspektorima 26. februara

Suđenje građevinskim inspektorima Zoranu Boškoviću i Vladanu Juretiću i investitoru Bošku Neneziću, u Osnovnom sudu u Kotoru, zakazano je za 26. februar, potvrdio je Pobjedi potparol tog suda Špiro Pavićević.

Prema optužnici kotorskog tužilaštva, građevinski inspektori Vladan Juretić i Zoran Bošković terete se zbog primanja mita izvršenog u saizvršilaštvu, Bošković i za krivično djelo zloupotreba službenog položaja u pokušaju a budvanski investitor Boško Nenezić zbog davanja mita.

U sudskom postupku neće se moći koristiti kao dokazi, snimci koje je investitor napravio mobilnim telefonom i satom jer je Viši sud uvažio žalbe branilaca uhapšenih građevinskih inspektora koji su tražili da se ti snimci izuzmu iz spisa predmeta, ali nije uvažio žalbu da se iz spisa predmeta izuzmu mjere tajnog nadzora.

Suspendovani službenici Ministarstva održivog razvoja i turizma, uhapšeni su 1. novembra prošle godine nakon emitovanja TV snimka na kojem se vidi kako investitor Nenezić u jednom ugostiteljskom objektu predaje 5.000 eura Boškoviću, kako bi mu dozvolili nastavak gradnje na objektu uprkos istekloj dozvoli.

 

Izvor:RTCG