Poštovati individualne zasluge svake države

U procesu evropske integracije treba poštovati individualne zasluge i dostignuća svake države posebno, uz snažno sprovođenje reformskih procesa, ocijenjeno je u razgovoru predsjednika Skupštine Ivana i ambasadora Holandije u Crnoj Gori, Žila Arnoa Bešora Plaga.

Brajović je, kako je saopšteno iz Skupštine, danas primio Bešora Plaga u nastupnu posjetu, i upoznao ga sa prioritetima Crne Gore kada je u pitanju evropska integracija.

Predsjednik parlamenta je zahvalio Holandiji za podršku u ostvarivanju strateških vanjskopolitičkih ciljeva Crne Gore. „U vezi sa tim, ukazao je na važnost parlamentarne saradnje, naročito jačanja kontakata sa holandskim parlamentarcima, ističući da je dobre političke odnose Crne Gore i Holandije neophodno staviti u svrhu ekonomske saradnje“, kaže se u saopštenju.

Bešor Plag je iskazao zadovoljstvo dobrim odnosima dvije države i istakao da je prioritet Holandije u tim odnosima članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji.

On je, kako se navodi, dodao da je Zapadni Balkan potreban Evropskoj uniju, koliko je i Unija potrebna Zapadnom Balkanu, ističući da je Crna Gora predvodnik u integracionom procesu.

„Sagovornici su se saglasili da u procesu evropske integracije treba poštovati individualne zasluge i dostignuća svake države ponaosob, uz snažno sprovođenje reformskih procesa“, zaključuje se u saopštenju.

 

Izvor:MINA