Ključni struka i disciplinovanost

Mjere koje se donose moraju se poštovati, poručila je šefica Operativnog štaba Vesna Miranović, navodeći da ni najbogatije vlade ne mogu pomoći ukoliko izostanu disciplinovanost i poštovanje struke.

Ona je, na konferenciji za novinare, kazala da je cilj kojem teže viši i da nadilazi sve političke ciljeve.Na pitanje koji način će biti kontrolisano da li se poštuje mjera koja zabranjuje okupljanja u objektima stanovanja osoba koje nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva, Miranović je odgovorila da niko neće ugroziti privatnost ljudi.

“Cilj te mjere je da skrene pažnju građanima da prestanu sa slavljima i okupljanjima koja dovode u kontakt veliki broj ljudi iz različitih sredina, jer je to idealna situacija za lokalnu transmisiju virusa”, objasnila je Miranović.Kako je navela, niko nije imao namjeru da bilo koga kontroliše i narušava njegovu privatnost.

“Naši ciljevi su medicinski, zasnovani na stručnim stavovima, a ne policijski nadzor nad građanima”, rekla je Miranović.Ona je istakla da se u ovoj situaciji mora pitati i da se moraju poštovati pravila, jer su ona donešena za dobro svih građana.

“Jedino što može da nas spasi jeste da budemo disciplinovani. Ako ne budete disciplinovani, ne postoji ta vlada na svijetu koja vam to može omogućiti. Bogata moćna Italija je zastala pred problemom, ne zna šta da radi”, kazala je Miranović.

 

Izvor: mina

Tekst objavila: Sanida Kajević