SDP ušao u ulcinjski parlament, DPS izgubio mandat

Socijaldemokratska partija je na ponovljenim izborima na biračkim mjestima u Osnovnoj školi Derza i Javnom-komunalnom preduzeću u Ulcinju osvojila 41 glas čime je dobila mandat u Skupštini opštine Ulcinj, pokazuju nezvanični rezultati na jučerašnjim ponovljenim izborima.

Prema nezvaničnim podacima, DPS je osvojio 80 glasova više u Ulcinju nego 4. februara.  Ipak, i pored većeg broja dobijenih glasova DPS je izgubio jedan mandat, pa će u Opštini Ulcinj imati osam mandata.

Demokrate nijesu uspjele da obezbijede mjesto u lokalnom parlamentu. Socijaldemokrate su prema prvim rezultatima zadržale tri mandata, isto koliko su osvojili i na izborima održanim 4. februara.

U Skupštini opštine Ulcinj DPS i FORCA će imati po osam odbornika, Koalicija Probudi se Ulcinju sedam, DUA i SD po tri, dva Građanski pokret URA, a Bošnjačka stranka i SDP po jednog odbornika.

Na ponovljenim izborima na dva biračka mjesta (broj 13 i 34) u Ulcinju do 20 sati glasalo je 62,7 odsto birača, što je za 6,1 odsto više u odnosu na lokalne izbore koji su održani 4. februara, saopšteno je iz Centra za monitoring i istraživanje (CeMI).

Izvor:CdM