Bošnjačka stranka za samostalan nastup

Bošnjačka stranka (BS) uvijek daje prednost samostalnom nastupu na izborima, ali će nastaviti razgovore sa građanima i na osnovu toga donijeti odluku o načinu izlaska na predstojeće parlamentarne izbore, kazao je poslanik te partije Ervin Ibrahimović.

On je za Dan rekao da će ta partija podržati sve inicijative za unapređenje izbornih uslova i da će biti otvoreni za dijalog, kako prije, tako i nakon izbora najavljenih na jesen.Ibrahimović je istakao da je u svakom slučaju potrebno jačati povjerenje i raditi na unapređenju izbornih zakona.“BS uvijek daje prednost samostalnom nastupu na izborima, ali ćemo kao odgovorni ljudi nastaviti razgovore sa građanima i na osnovu toga donijeti odluku o načinu izlaska na predstojeće parlamentarne izbore”, kazao je Ibrahimović.

Kako je dodao, građani od svih političkih aktera očekuju da daju prioritet socioekonomskim temama i jačanju demokratskih procesa.

Predstojeće redovne parlamentarne izbore, kako je naveo Ibrahimović, treba gledati u tom pravcu.“Onaj ko dobije povjerenje građana imaće obaveze da odgovorno sprovede obećani program, a oni koje građani pošalju u opoziciju da poštuju njihovu odluku i čestitaju pobjedniku.

Zato je svakako potrebno jačati povjerenje i raditi na unapređenju izbornih zakona”, rekao je Ibrahimović.

 

Izvor:mina