Nema indicija da je napad dio prijetnje

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) nema indicija da je napad na to diplomatsko predstavništvo u Crnoj Gori dio tekuće prijetnje, iako se nastavlja istraga motiva napadača, saopštila je portparolka Stejt dipartmenta Heder Nauert.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da američka ambasada u Crnoj Gori blisko sarađuje sa policijom u vezi napada koji se dogodio u noći između srijede i četvrtka. Ona se zahvalila crnogorskoj Vladi i policiji zbog, kako je rekla, bliske saradnje i brze reakcije na licu mjesta i profesionalizma u istrazi.

Nauert je navela da su iz predostrožnosti konzularne operacije zatvorene, ali je Ambasada otvorena za hitne usluge za američke državljane. Konzularne odeljenje biće otvoreno samo za hitne usluge i danas, dok će termini za izdavanje viza biti uskoro zakazani.

 "Ambasada SAD nema promjena u svojim preporukama, kojima se američkim državljanima savjetuje da koriste normalnu dozu opreza kada posjećuju Crnu Goru", rekla je Nauert.

Portparolka FBI, Nora Šeland, kazala je da pripadnici te službe pomažu Crnoj Gori u istrazi u vezi sa bombom koja je bačena na američku ambasadu u Podgorici. FBI je, što se tiče ostalih detalja u vezi sa tekućom istragom, uputio na istražne organe u Crnoj Gori.

Izvor:RTCG