SNP ne pregovara sa DF-om o koaliciji

Socijalistička narodna partija (SNP) ne pregovara ni sa jednom partijom o koaliciji, pa ni sa Demokratskim frontom (DF), rekao je predsjednik te partije Vladimir Joković.

On je  kazao Danu da je SNP raspoložen za razgovore o tome da se napravi što je moguće veća koalicija, ali da ne vodi pregovore ni sa jednom partijom o formiranju koalicije, pa ni sa DF-om.

"Da li ćemo ići samostalno ili ćemo praviti neku koaliciju, o tome će do kraja sedmice donijeti doluku organi partije. Do tada ćemo makar znati da li ćemo biti dio koalicije ili ćemo se pripremati za samostalan nastup”, kazao je Joković. On ističe da nema nikakvih pregovora jer su se istinski nadali da će biti jedinstvena lista opozicije i u tom pravcu su i usmjerili svu svoju energiju.

“Međutim, neki su odlučili tako kako su odlučili, nijesu poslušali volju naroda koji je želio da jedinstvenom listom opozicije konačno dođe do smjene vlasti u Crnoj Gori. Žao mi je zbog toga, ali ne sumnjam da još ima vremena da se donese dobra odluka”, kazao je Joković. Upitan za savez “Da svako ima”, koji je formiran prošle godine, a koji su pored SNP-a činili i Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija i nezavisni poslanici, Joković je rekao da ne isključuje ni mogućnost da tako nastupe i 30. avgusta.

“Mi smo u dobroj komunikaciji, imamo dobre međusobne odnose. Ne isključujemo ni mogućnost da u toj koaliciji nastupimo na izborima. Međutim, trenutno ništa precizno ne možemo reći”, rekao je Joković.

Izvor: MINA