Glušica nova predsjednica UO UCG

Za predsjednicu Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore jednoglasno je izabrana redovna profesorica Filološkog fakulteta prof. dr Rajka Glušica, saopštio je UCG.

Glasanje za novog predsjednika je uslijedilo nakon konstatacije prestanka funkcije dosadašnjeg predsjednika V saziva Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Duška Bjelice, koji je na lični zahtjev podnio ostavku.

Kako se navodi u saopštenju, konstatovan je i prestanak mandata generalnog sekretara Tijane Prelević, koja je na lični zahtjev podnijela ostavku, na poziciju na kojoj je bila izabrana 14. maja 2019. godine, na mandatni period od četiri godine.

Upravni odbor je na sjednici, bez rasprave, konstatovao da su pofesoru Bjelici i gospođi Prelević prestale funkcije.

"Danas je na predlog članova Upravnog odbora dr Budimira Aleksića, prof. dr Vladimira Božovića, dr Milene Burić, prof. dr Milijane Novović Burić i prof. dr Rajke Glušice, donešena odluka o formiranju radnog tijela za finansije i investicije, a u cilju povećanja efikasnosti rada Upravnog odbora u ovom domenu", saopšteno je iz UCG.

Članovi tog radnog tijela biće prof. dr Milijana Novović Burić, prof. dr Ana Lalević Filipović i prof. dr Milan Lakićević sa Ekonomskog fakulteta i prof. dr Radenko Pejović i prof. dr Miloš Knežević, sa Građevinskog fakulteta.

Izvor: Rtcg