Unaprijediti bilateralnu saradnju CG i Srbije

Postoji prostor za unapređenje saradnje u oblasti odbrane u predstojećem periodu, koje bi se odvijalo u obostranom interesu, a išlo u prilog regionalnoj bezbjednosnoj stabilnosti, saglasni su ministri odbrane Crne Gore Srbije Olivera Injac i Nebojša Stefanović.

Injac i Stefanović su danas razgovarali puten onlajn platforme.

Kako navode iz tog vladinog resora ministarka Injac je izrazila zadovoljstvo realizacijom sastanka i iskazala uvjerenje da će bilateralna odbrambena saradnja tokom njenog mandata biti intenzivirana. Ministarka je iskazala zahvalnost povodom donacije 2.000 doza vakcina "Sputnjik V" Crnoj Gori od strane Republike Srbije, što je izraz solidarnosti i prijateljstva.

"Naglasila je potrebu daljeg unapređenja postojećih dobrosusjedskih odnosa i kontinuiteta saradnje između dvije države. U skladu sa tim, navela je da će se Crna Gora aktivno zalagati za dinamiziranje evropske integracije Zapadnog Balkana, naglasivši da je članstvo u EU prioritetni spoljnopolitički cilj Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Ministar Stefanović je, kako se dodaje, ministarki Injac čestitao imenovanje na funkciju ministarke odbrane Crne Gore.

"Naglasio je da je jačanje regionalne saradnje od ključnog značaja kako za međusobno povjerenje tako i za stabilnost regiona Zapadnog Balkana, te da Crna Gora i Srbija treba da podstaknu razvoj i realizaciju aktivnosti u okviru bilateralne odbrambene saradnje", navodi se u saopštenju.

Ministri su se, kako dodaju iz Ministarstva odbrane, saglasili da postoji prostor za unaprjeđenje saradnje u oblasti odbrane u predstojećem periodu, koje bi se odvijalo u obostranom interesu, a išlo u prilog regionalnoj bezbjednosnoj stabilnosti.

 

izvor:rtcg