"Daćemo sve od sebe da nađemo rješenje za autoprevoznike"

Vlada i resorna ministarstva će dati sve od sebe da pronađu rješenje za nezavidnu situaciju u kojoj su se našli crnogorski prevoznici, saopštio je ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić.

On se danas sastao sa prevoznicima koji obavljaju javni prevoz putnika u drumskom saobraćaju, kako bi zajednički pronašli finansijski održivo rješenje za pružanje podrške tom sektoru, koji je teško pogođen pandemijom koronavirusa.

„Aktivno radimo na obezbjeđivanju povoljnijih uslova kreditiranja za privrednike i preduzetnike, kako bi naša privreda spremna dočekala predstojeću turističku sezonu“, rekao je Spajić. Prema njegovim riječima, crnogorska ekonomija je teško pogođena pandemijom koronavirusa i Vlada priprema još jedan paket mjera pomoći privredi i građanima, u okviru kog će biti obezbijeđena sredstva za taj sektor privrede. Sagovornici su, kako je saopšteno iz Ministarstva, saglasni da je neophodno da se novi paket mjera što prije usvoji, imajući u vidu da turistička sezona, od koje svi imaju velika očekivanja, uskoro počinje. Predstavnici prevoznika koji obavljaju javni prevoz kazali su da je njihova grana privrede izuzetno teško pogođena krizom i već godinu samo akumuliraju gubitke.

„Moramo pronaći rješenje da preživimo i očuvamo naše kompanije i zaposlene. Rješenje mora biti korektno prema malim i velikim prevoznicima. Ovdje smo u ime svih prevoznika i autobuskih stanica u Crnoj Gori. Naše poslovanje je u javnom interesu“, rekli su predstavnici prevoznika. Spajić je kazao da će njihov predlog razmotriti sa punom pažnjom prilikom pripreme novog paketa mjera podrške privredi i građanima, kao i da će Vlada, u mjeri mogućeg, izaći u susret njihovih zahtjevima.

 

Izvor: RTCG