Alkotraz, zatvorski koktel bar u koji je poželjno donijeti svoje piće(video)

Prvi londonski koktel bar, napravljen u zatvorskom stilu, Alkotraz, otvoren je 2017. godine.

U njemu je dozvoljeno krijumčariti svoje piće, jedino morate da pazite, baš kao i u zatvoru, da vas ne primijete čuvari. Pića koja unesete potom vam se serviraju kao u kafiću, a kako bi doživljaj bio potpun, na ulazu dobijete zatvorska odijela i u svom piću uživate u malim ćelijama.

Inspiriran je Alkatrazom, a odjednom može da primi 30 “zatvorenika”. Piće se poslužuju bez menija, a dobijaju se obično u metalnim zatvorskim čašama kako ne bi “privlačili pažnju čuvara.“

Koktel bar “Alcotraz Cell Block Two One Two” traži od zatvorenika da “budu što kreativniji u pokušajima krijumčarenja alkoholnih pića“, ali ne brinite, zatvorski čuvari su na vašoj strani pa će vam vjerovatno progledati kroz prste.

Pravi šou se ovdje priređuje svake nedjelje. Osim koktela gosti dobijaju i iskustvo učešća u predstavi, jer osim konobara i koktel masjtora tu su i pravi glumci u ulogama čuvara, načelnika popravne ustanove, advokata, zatvorenika…

Kako se ne plaća piće, jer donosite svoj alkohol, da bi ušli u “Alkotraz” potrebno je da kupite ulaznicu koja košta 30 funti po osobi.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković