Slučaj Lakić prioritet policije

Napad na novinarku Vijesti Oliveru Lakić prioritet je u radu policije, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić navodeći da nadležni intezivno rade na rasvjetljavanju tog slučaja.

"On je novinarima, tokom posjete Nikšiću, rekao da su u toku tužilačko – policijske aktivnosti na rasvjetljavanju napada na Lakić.

“Taj slučaj je prioritet u radu policije i nadležni intenzivno rade na njegovom rasvjetljavanju“, istakao je Nuhodžić. Upitan da li Crna Gora ima snage da izađe na kraj sa kriminalom, ministar je odgovorio da „nema dilemu da država neće pobijediti kriminal“.

„Borba protiv organizovanog kriminala, koji dugo traje i ima svoju hijerarhiju, sredstva i pravila, je težak posao. Institucije i država izaći će na kraj sa organizovanim kriminalom“, rekao je Nuhodžić. Na pitanje da li u Crnoj Gori treba da bude smanjen broj policajaca, s obzirom da ih ima trostruko više od evropskog standrada, Nuhodžić je kazao da te statistike nijesu usaglašene.

„U Evropskoj uniji broj policajaca u odnosu na broj stanovnika ne računa se granična policija. Oni koji barataju sa tim podacima kod nas računaju i graničnu policiju, što pokazuje da se ti podaci različito koriste“, objasnio je Nuhodžić.

Izvor: RTCG