Infrastrukturni projekti u fokusu razgovora Damjanovića i Malog

Tokom dvodnevne radne posjete Beogradu, ministar finansija Aleksandar Damjanović, sa saradnicima, sastao se sa ministrom finansija i potpredsjednikom Vlade Srbije, Sinišom Malim i njegovim timom.

Tom prilikom, kako je saopšteno, razgovarano je o mogućnostima za unaprjeđenje ekonomske saradnje dvije susjedne zemlje. U fokusu razgovora ministara bili su zajednički infrastrukturni projekti, sa akcentom na saobraćajne - autoput i rekonstrukciju željezničke pruge Beograd - Bar.

"U Beogradu su danas nastavljeni razgovori, inicirani prilikom prethodnog bilateralnog susreta, tokom kojeg je veoma važnim ocijenjeno olakšavanje platnog prometa dvije susjedne zemlje. Ministar Damjanović je istako da Vlada ozbiljno razmatra mogućnost reorganizacije Pošte Crne Gore, po modelu Poštanske štedionice Srbije", saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Ministri dvije zemlje razgovarali su, između ostalo, i o brojnim izazovima aktuelne globalne krize i prednostima zajedničkog odgovora regiona na njih, kao i o snabdjevenosti regionalnog tržišta osnovnim životnim namirnicama i nabavci energenata.

Takođe se navodi da je sastanak je bio prilika za razmjenu mišljenja o osnovnim ekonomskim parametrima, stranim direktnim investicijama i nivou sive ekonomije u dvijema susjednim državama.

Izvor:RTCG