Stvorićemo uslove za više britanskih turista i investitora

Crna Gora stvaraće uslove za brojnije prisustvo britanskih turista i investitora, poručio je predsjednik Milo Đukanović, na prijemu ambasade Ujedinjenog Kraljevstva, povodom 140 godina uspostavljanja bilateralnih odnosa Crne Gore i Velike Britanije i rođendana kraljice Elizabete II.

Đukanović je na Cetinju poručio da je Crna Gora čvrsto opredijeljena da u duhu novog vremena, pred novim izazovima, u procesu pregovora za članstvo u EU razvija što tješnju saradnju na svim poljima sa jednom po svemu velikom zemljom, najstarijom parlamentarnom demokratijom na svijetu.

“U izgradnji institucija, jačanju vladavine prava, i demokratizaciji društva, kao i na ekonomskom planu, stvarajući uslove za što brojnije prisustvo britanskih turista i investitora”, naveo je Đukanović.

Đukanović je podsjetio da su Crna Gora i Velika Britanija međudržavne odnose uspostavile u 19. vijeku, i intenzivno ih održavale sve do nestanka crnogorske države 1918. "Interesovanje Velike Britanije za Crnu Goru datira još ranije, u vrijeme vladike Petra I, a nastavljeno je i nakon gubitka njene nezavisnosti", naveo je predsjednik države.

 

Izvor:RTCG