"DPS proevropski, nema podjela"

Demokratska partija socijalista godišnjicu osnivanja obilježava kao pobjednik na nedavnim predsjedničkim i lokalnim izborima, poručio je lider stranke Milo Đukanović.

DPS je sinoć u Kolašinu obilježila Dan partije. Lider DPS je pozdravio odluku opozicije da se vrati u parlament. Uvjeren je i da je "retorika opozicije izmijenjena nakon lokalnih izbora". To je simptom, kako je kazao, da je "jedan politički ciklus završen u korist Crne Gore".

Đukanović je poručio da tu stranku ne mogu pokolebati "opskurne optužbe, koje stižu sa različitih adresa o navodnom antievropejstvu DPS-a".

On je ocijenio da nije riječ samo o partijskoj već i o državnoj pobjedi na proteklim izborima, ističući da je napravljen zaokret u putu Crne Gore.

"Ovo je povratak Crne Gore svojoj evropskoj kući, da pomognemo da se Balkan riješi svojih bespuća. Pobjeda na predsjedničkim i lokalnim izborima obilježila je kraj izbornog ciklusa dugog osam mjeseci. Međutim, ima i drugih važnih državnih stvari koji su naša preokupacija - a to je kvalitet života građana. Od oktobra '97 do lokalnih i predsjedničkih izbora 2018 Crna Gora se našla na raskrsnici. Bilo je onih koji su čak beskrupulozno htjeli da ponište put kojim je Crna Gora krenula", kazao je Đukanović.

Izvor:RTCG