Uehara nije više ambasadorka SAD u Crnoj Gori

Ambasadorka Sjedinjenih američkih država Margaret En Uehara završila je svoju diplomatsku misiju u Crnoj Gori. Ueharu su u oproštajnu posjetu primili premijer Duško Marković, predsjednik parlamenta Ivan Brajović, kao i ministar odbrane Predrag Bošković.

Tokom posjete ministru Boškoviću, ambasadorka mu je zahvalila na saradnji i podršci. Istakla je da je ponosna što je Crna Gora tokom njenog mandata ušla u NATO.

“SAD su ponosne što imaju Crnu Goru kao saveznika”, navela je Uehara.

Bošković je ovom prilikom Uehari poklonio dres rukometnog kluba “Budućnost”.

Uehara se sastala i sa predsjednikom parlamenta Ivanom Brajovićem. On joj je poručio da može da bude ponosna na svoje rezultate, a Crna Gora joj izražava zahvalnost na doprinosu razvoju naše zemlje i odnosima sa SAD.

Brajović je naglasio je da je u prethodne tri godine njenog mandata, Crna Gora, uz podršku SAD uspjela da ostvari istorijske uspjehe.

Akcentovane su postignute reforme, što je i krunisano članstvom u NATO. Zajednički uspjeh, smatra Brajović, jeste što smo dokazali da mala zemlja uz odgovornu politiku i podršku prijatelja može biti primjer u regionu svih vrijednosti koju naše savezništvo baštini.

Predsjednik Skupštine je podsetio i na značajne posjete potpredsjednika Majka Pensa, kao i više kongresmena i senatora, što je stvorilo dobru osnovu da pored političkih, jačamo i ekonomske odnose.

Podsjetimo, Uehara je sinoć posjetila i ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića.

Ona je svoju diplomatku misiju u našoj zemlji počela u decembru 2014. godine.

 

Izvor: CdM