Obučili i zaposlili osam lica sa invaliditetom

Uprkos epidemiji virusa korona, komapnija „Meso-promet“ Bijelo Polje, uz podršku Zavoda za zapošljavanje  Crne Gore, uspješno je realizovala projekat  „Osposobljavanje lica sa invaliditetom za rad kod poslodavca“.

Nakon višemjesečne obuke osobe sa invaliditetom su radno angažovane na period od pet mjeseci, a u kompaniji vjeruju da će i po isteku tog perioda ostati u radnom odnosu.

„Uspješno smo obučili osam osoba sa invaliditetom i to pet kod nosioca projekta na radnom mjestu - radnik na pakovanju i tri na radnom mjestu pomoćni radnik u trgovini kod partnera“, saopštio je na današnjoj konferenciji asistent na projektu Ervin Alić.

On je istakao da su polaznici obuke iskazali veliko interesovanje, spremnost za učenje i timski rad, što je rezultiralo stvaranju kvalitetnog kadra koji je spreman da odgovori svim zahtjevima.

„Tako da su zaslužno našli svoje mjesto u našoj kompaniji“, rekao je Alić.

Alić je napomenuo da su kompanije „Mesopromet“ i „Franca marketi“ inače zapošljavaju preko 60 lica sa invaliditetom, dajući tako primjer i drugim poslodavcima. 

Najavio je i realizaciju sličnih projekata, kako bi licima sa invaliditetom dali šansu da steknu znanja i vještine i da dobiju posao.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE