Uredno vodosnabdijevanje

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima danas je uredno, nema planiranih radova niti najavljenih isključenja, saopštili su iz Vodovoda Bistrica, i podsjetili da je voda hemijski i bakteriološki ispravna za piće.

Zbog planiranih radova na mreži bez struje će danas od 9 do 15 sati ostati Rasovo, Livadice, Nikoljac i Banje Selo, od 15 do 20 sati Rasovo, saopšteno je iz CEDIS-a.

U Službi hitne medicinske pomoći tokom proteklog dana ljekrasku pomoć zatražilo je 69 sugrađana, dok je dežurna ekipa 5 puta intervenisala na terenu.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja tokom proteklog dana gasili su štalu vlasnika Milivoja Ljujića, u selu Gornje Grančarevo. Kako je saopšteno iz dežurne službe, objekat je u potpunosti izgorio, uprkos naporima šest vatrogasaca da ga lokalizuju. Dodaju da su tokom jučerašnjeg dana gasili više šumskih požara, koji su pričinili velike štete. Apeluju na sve sugrađane da se uzdrže od paljenja vatre na otvorenom prostoru.

Zbog visokih dnevnih temperatura vozačima se savjetuje da izbjegavaju duža putovanja u najtoplijem dijelu dana i da prave češće pauze. Vozačima se savjetuje da oprezno voze i poštuju pravila saobraćaja. Na mjestima izvodjenja radova obavezno je poštovanje postavljene signalizacije.

Pretežno sunčano i veoma toplo. Vjetar mjestimično umjeren do pojačan, južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 27 do 38 stepeni.