Warning: assert(): Assertion failed in /home/wwwradio/public_html/libraries/phputf8/mbstring/core.php on line 3

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/wwwradio/public_html/libraries/phputf8/mbstring/core.php:3) in /home/wwwradio/public_html/plugins/system/jat3/jat3/core/parameter.php on line 107
TIKA donirala hematološki analizator Opštoj bolnici (video) - Radio Bijelo Bolje

TIKA donirala hematološki analizator Opštoj bolnici (video)

03 04 bp donacija tika radniciPredstavnici Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA, danas su uručili vrijedan aparat Opštoj bolnici, namijenjen za potrebe Službe za laboratorijsku dijagnostiku.

Najsavremeniji hematološki analizator u regionu, zaposlenima će omogućiti brzu analizu krvne slike, kao i mogućnost da u kratkom roku odrade analize na većem broju pacijenata.

,,Mi uvijek pružamo ruku prijateljstva građanima Crne Gore. Ovo nije posljednja donacija u Bijelom Polju, naša saradnja i pomoć će se nastaviti i u narednom periodu. Do sada smo u Crnoj Gori uložili preko 15 miliona eura, a za tekuću godinu TIKA će uložiti preko šest miliona eura“, istakao je ambasador Turske u Crnoj Gori, Serhat Galip.

03 04 bp donacija tika5

On je dodao, da veliku zahvalnost duguju premijeru Dušku Markoviću, i ministru zdravlja Kenanu Hrapoviću, koji su im omogućili da realizuju projekte u našoj zemlji.

,,2008. godine smo imali posljednju donaciju TIKE, nadam se da ovo neće biti posljednji. Moramo zajedno raditi na planiranju projekata koji se tiču unapređenju zdravlja.
Ministarstvo zdravlja je glavni inicijator ovog projekta, i ja im se zahvaljujem u ime Opšte bolnice, i sugrađana“, kazala je direktorica Opšte bolnice, Biserka Bulatović.

03 04 bp donacija tika biba

Donacijom hematološkog analizatora, u većoj mjeri će se poboljšati zdravstvena usluga u ovom segmentu zdravstvene zaštite.

Koordinator TIKE u Podgorici, Ahmet Altun, istakao je da organizacija projekte sprovodi širom Crne Gore, ne praveći nikakve razlike.

,,Krajem 2016. godine, stigao nam je zahtjev za potrebom analizatora u Opštoj bolnici u Bijelom Polju, i što je karakteristično kod svakog prijatelja jeste da se u najkraćem roku realizuje taj zahtjev, što smo i učinili“, kazao je Altun.

03 04 bp donacija tika diploma

On je zaključio, da su prioriteti realizovanja projekti u oblasti zdravstva, i obrazovanja.

Autorka: Eldina Idrizović
Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MOLIMO VAS DA U SLUČAJU PREUZIMANJA SADRŽAJA, NAVEDETE RADIO BIJELO POLJE KAO IZVOR

desavanja u gradu novivisoka skola za komunikacije1