Warning: assert(): Assertion failed in /home/wwwradio/public_html/libraries/phputf8/mbstring/core.php on line 3

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/wwwradio/public_html/libraries/phputf8/mbstring/core.php:3) in /home/wwwradio/public_html/plugins/system/jat3/jat3/core/parameter.php on line 107

Warning: exif_read_data(): Unable to open file in /home/wwwradio/public_html/includes/application.php on line 263
Održan koncert beogradskog kamernog dua - Radio Bijelo Bolje

Održan koncert beogradskog kamernog dua

28 8 kamerni1Beogradski kamerni duo, gitarista Uroš Dojčinović i sopran, Svetlana Bojčević Cicović, večeras su se predstavili bjelopoljskoj publici, u galeriji Centra za kulturu.

Istaknuti beogradski kamerni duo, koji je dobitnik brojnih nagrada i priznanja, izveo je kompozicije koje potiču čak iz 17 vijeka, a koje su zavrijedile pažnju publike.

,,Zadovoljstvo mi je što sam večeras u ovom gradu, među divnim ljudima, kod kojih se osjeća toplina. Publika je zaista lijepo prihvatila naš repertoar, koji je veoma zahtjevan za izvođenje“, kazala je za Radio Bijelo Polje,prvakinja u operi, Svetlana Bojčević Cicović.

28 8 cicovic

Ona je uputila poruku mladima, da što više dolaze na koncerte i dobre kulturne događaje, jer kako je kazala, samo dolazeći mogu nešto i da zavole.

Gitarista i kompozitor, Uroš Dojčinović, kazao je da mu predstavlja ogromno zadovoljstvo što je poslije više decenija ponovo u Bijelom Polju.

28 8 kamerni2

,,Imamo taj lijep program popularnih pjesama koje izvodimo u zemljama regiona, i inostranstvu. Nadamo se da se program svidio bjelopoljskoj publici. Odabrali smo uglavnom opuštajuće kompozicije, koje prijaju u ovim ljetnjnim danima“, kazao je Dojčinović, dodajući da se nada da će i u skorijem periodu gostovati u našem gradu.

28 8 dojcinovic

Koncert beogradskog kamernog dua, održan je u okviru festivala “Ljetnje večeri muzike”, koji realizuje Škola za osnovno muzičko obrazovanje, uz podršku Opštine Bijelo Polje, Centra za kulturu, Muzeja Bijelo Polje, JU Ratkovićeve večeri poezije, kao i Organizacije za zaštitu prava autora muzike PAM Crne Gore. Izvršni producent i sufinasijer projekta je NVO Centar za regionalnu saradnju iz Podogorice.

Autorka i foto: Eldina Idrizović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MOLIMO VAS DA U SLUČAJU PREUZIMANJA SADRŽAJA NAVEDETE RADIO BIJELO POLJE KAO IZVOR

desavanja u gradu novivisoka skola za komunikacije1