Konatar: Dječji dodatak za djecu do šest godina

Sva djeca u Crnoj Gori do navršene šeste godine primaće dječji dodatak u iznosu od 30 EUR, dok će djeca u stanju materijalnih i drugih potreba primati od 44 do 60 EUR do navršene 18. godine, najavio je potpredsjednik Građanskog pokreta (GP) URA Miloš Konatar.

On je na Tviteru naveo da je to veliki korak naprijed za Crnu Goru.Kako je kazao, dječji dodatak za „svu djecu u Crnoj Gori“ rezultat je dogovora GP URA, Demokratske Crne Gore, Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije, Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Vlade.Prema riječima Konatara, velika stvar za najmlađe je postignuta i zahvaljujući inicijativi, komunikaciji i razumijevanju predsjednika Skupštine Alekse Bečića i ministra finansija i socijalnog staaranja Milojka Spajića.

„Naša borba za dječje dodatke traje još od 2015. godine kada su poslanici Mladen Bojanić i Dritan Abazović predložili izmjene zakona da sva djeca u Crnoj Gori primaju dječje dodatke, a da ugrožene kategorije djece primaju 50 odsto veće naknade“, kazao je Konatar.On je dodao da su poslanici Demokratske partije socijalista tada glasali protiv tog predloga.

Izvor: Mina