Premijera pitaju ima li podršku u parlamentu

Premijer Zdravko Krivokapić u četvrtak će u Skupštini odgovarati na pitanja šefova klubova poslanika ili ovlašćenih lica.Predsjednik kluba Socijaldemokrata Ivan Brajović pitao je premijera da li ima plan za prevazilaženje ove, kako je ocijenio, do sada nezabilježene političke situacije u kojoj se nalazi Crna Gora.

"Vlada na čijem ste čelu izgubila je povjerenje većine poslanika u Skupštini Crne Gore, a Skupština je izgubila kvorum za održavanje plenarne sjednice. Koje poteze planirate da povučete u cilju saniranja trenutnog stanja", pitao je Brajović.Predsjednik kluba Socijaldemokratske partije i albanske koalicije "Jednoglasno" Raško Konjević pitao je premijera Krivokapića za ocjenu rada Vlade u proteklih 200 dana.

"I da li smatrate da Vi imate nepodijeljenu podršku Skupštine za nastavak rada Vlade, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima", pitao je Konjević.Poslanika Bošnjačke stranke Amera Smailovića interesuje šta Vlada namjerava da uradi u narednom periodu kako bi zaustavila porast broja nezaposlenih.U ime kluba poslanika "Crno na bijelo", poslanik Srđan Pavićević, pitao je premijera kako on tumači, u kontekstu najnovijih političkih događanja, odnos srpskih zvaničnika prema Vladi, premijeru i zvaničnoj politici Crne Gore i njenim protagonistima."Da li će najnovija događanja imati i kakve reperkusije na zajednički život u regionu i kval itet susjedskih odnosa između Srbije i Crne Gore? Da li će se stavovi zvaničnog Beograda odraziti na turizam, trgovinu, ekonomiju, saradnju u domenu kulture i slično", pitao je Pavićević.

Poslanik Momo Koprivica je u ime kluba poslanika Demokrate-Demos pitao predsjednika Vlade o napadima na vjerske objekte.Predsjednik Supštine Aleksa Bečić naveo je u dopisu poslanicima da su, imajući u vidu odluku Demokratske partije socijalista da ne učestvuju u radu sjednica Skupštine, predsjednici ostalih poslaničkih klubova parlamentarne opozicije dostavili predlog sa precizno navedenom temom "Diplomatsko-konzularna mreža“, o kojoj će se pitanja postavljati ministru vanjskih poslova Đorđu Raduloviću na posebnoj sjednici 24. juna.Prenose zasjedanja pratite na Parlamentarnom kanalu TVCG, i uživo na RTCG Portalu, ali i Prvom programu Radija Crne Gore (RCG1).

Izvor: Rtcg