Šarkić: Opozicija mora da se uozbilji

Opozicija mora da se uozbilji i da konačno počne da primjenjuje Sporazum o budućnosti, poručeno je sa desetog protesta koji je organizovao pokret Odupri se. Prtotestni skup pod sloganom "Za nezavisnost od koverti", kojem je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi, održan je ispred Skupštine Crne Gore.

Omer Šarkić iz pokreta Odupri se kazao je da nijesu išli u Brisel da nekoga mole.„Vlast u Crnoj Gori neće srušiti ni Brisel, ni Vašington, nego mi“, istakao je Šarkić. On je kazao da vlast mora ozbiljno da shvati ovo što se dešava protekla tri mjeseca.

„I opozicija mora ozbiljno da shvati, jer je dogovoreno da nema izbora dok se ne promijeni izborni zakoni. Opozicija mora da se uozbilji i da konačno počne primjenu Sporazuma o budućnosti“, istakao je Šarkić. On je poručio da neće stati, i da nastavljaju borvu protestima, performansima i tribinama.

„Vlast uvijek vodi kampanju protiv najačih, protiv nas, vide jer smo mi njihov najveći protivnik. Nastavljamo maraton, necemo nikakve bune, ali ćemo smijeniti vlast“, dodao je Šarkić.Dejan Pejović iz pokreta Odupri se kazao je da je 109 dana od kad su počeli sa protestima.

„Iznenadili smo i sebe i njih koliko nas je“, dodao je Pejović. Kako je kazao, svaki pojedonac pokreta Odupri se prema sopstevnim mogućnostima pomaže organizaciju protesta, učešćem u troškovima za telefone, gorivo i slično.

Izvor: MINA