Koji su i koliko koštaju: Najbolji parfemi ove godine

Po izboru kupaca najbolji je Marc Jacobs – Daisy LoveSamo najbolji od najboljih imaju tu čast da osvoje FiFi nagradu, koja je poput Oskara za parfeme. “Fragrance Foundation” svake godine bira najbolje parfeme u nekoliko različitih kategorija koje uključuju medijsku kampanju, pakovanje i na kraju najbolju mirisnu notu.Ovogodišnja lista, piše harpersbazaar.com, donosi parfeme u koje treba investirati, ali i koji će obilježiti ovu godinu.

Tom Ford – Lost Cherry Eau de Parfum, voćno senzualna kombinacija je ove godine odnijela titulu najboljeg luksuznog parfema za žene. Košta 320 dolara.

Za prestižni parfem godine proglašen je Jo Malone London - Honeysuckle & Davana Cologne. Namijenjen, kako kažu, za oba pola – ovaj miris na svakome stoji savršeno. Njegova prodajna cijena je 68 dolara.

Po izboru kupaca najbolji je Marc Jacobs – Daisy Love. Osvježavajuća verzija originala je ponijela titulu omiljenog među kupcima, a ovaj parfem imao je i najbolju kampanju u društvenim medijima. Prodaje se po cijeni od oko 70 dolara.

Ariana Grande – Cloud Eau de Parfum, posljednji parfem koji je lansirala pjevačica sastoji se od mješavine lavande, kruške, bergamota, kokosa, pralina, vanila orhideje i kašmira i odnio je nagradu za popularan parfem u 2019. godini. Njegova cijena je 60 dolara.

Za pakovanje godine nagrađen je Chanel - N°5 Limited Edition Grand Extrait. Crvena bočica iz organičene serije može biti vaša za 30 hiljada dolara.

Izvor: Vijesti.me