Radionice za talentovane pijaniste sa sjevera

Muzičke radionice za talentovane pijaniste, učenike muzičkih škola sa sjevera Crne Gore, biće organizovane danas u bjelopoljskoj Školi za osnovno muzičko obrazovanje.

Radionice se organizuju u cilju unapređenja profesionalnih znanja i kompetencija talentovane djece, a vodiće ih profesorica sa cetinjske Muzičke akademije, Vida Belić.

“Više od deset učenika sa odsjeka klavira aktivno će biti uključeno u ove radionice i to iz naše muzičke škole, područne jedinice u Rožajama, iz Berana, Kolašina i Pljevlja. Pored njih, svi zainteresovani učenici dobiće priliku da prate tok radionica“, saopštila je za Radio Bijelo Polje direktorica bjelopoljske Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Jasmila Hot.

Ona je podsjetila da se muzičke radionice organizuju u okviru projekta „Muzičke radionice za darovite učenike“, koji bjelopoljska muzička škola realizuje u saradnji sa NVO „KAN“, a koji je finansijski podržan od strane Ministarstva prosvjete Crne Gore i to u okviru poziva „Slijedi snove za uspjehe nove“.

„Planiramo da narednog mjeseca organizujemo radionice za učenike sa odsjeka gitare i harmonike, čime ćemo zapravo i završiti ovaj projekat“, kazala je Hot.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: arhiva RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE