Tri trenda koja će dominirati u svijetu mode 2020.

Najveći modni pretraživač Lyst u analizu uključuje globalnu medijsku pokrivenost, društvene mreže, preko 12.000 online prodavnica, odnosno 104 miliona potrošača širom planete

Analiza podataka koju radi najveći modni pretraživač Lyst - iz godine u godinu predviđa ozbiljne velike globalne trendove koji će zavladati modnim pistama i izlozima high-street brendova, ali i u našim radnjama.

U ovu ozbiljnu analizu, a samim tim i pretragu uključena je globalna medijska pokrivenost, društvene mreže, preko 12.000 online prodavnica, odnosno 104 miliona potrošača širom planete. Jedan od najzanimljivijih podataka do kojih je Lyst došao je taj da je potražnja i kupovina vodećeg proljećnog trenda 2019. - mini torbica, porasla za čak 50 odsto. Dok je, recimo, potražnja za komadima u neon boji tokom ljeta 2019. godine porasla za fantastičnih 69 odsto.

Evo šta Lyst predviđa za 2020.

  1. Inspiracija iz svemira

Na pragu smo nove dekade, za koju je NASA pripremila brojne velike projekte. U Lystu smatraju da će upravo zahvaljujući opštoj medijskoj pomami za ovom temom, dizajneri biti i te kako njome inspirisani. Da ne govorimo o novoj najezdi Star Wars serijala. Pripemite se za hologramske outfite i kombinezone poput astronautskih

2.Uticaj Japana

Kada se tokom leta pažnja čitavog svijeta usmjeri na Olimpijske i Paraolimpijske igre u Japanu, očekujte globno podizanje odvažosti na street style sceni. Još tokom 2019. potraga za japanskim brendovima porasla je za 8 odsto. Svijet je gladan egzotike i spreman da podigne stil na novi nivo. Vidjećemo kako će to inspirisati vodeće kompanije među high-street brendovima.

3.Ogromne torbe

Tokom 2019. više se novca trošilo na prestižnu obuću, nego na torbe. Ali to nikako ne znači da je tržište ovog aksesoara ostalo zapostavljeno, pogotvo sa dolaskom trenda mini torbi. Međutim, Lyst baš kao i vodeći modni magazini, najavljuje da će ovog proleća u usponu biti trendovi koji su dominirali na stratu 2000., a to su oversized forme kada su u pitanju torbe.

Izvor: Vijesti.me