Kako se riješiti stresa?

Radni dan često je teško podnijeti smireno i s osmijehom. S vremena na vrijeme svi mi jednostavno želimo pobjeći od stvarnosti i obaveza koje svakodnevno moramo obavljati.

Sve što u životu radimo bilo bi puno jednostavnije kada bismo obvezama pristupali bez stresa, ali tu se postavlja pitanje kako se riješiti istog.

U nastavku vam donosimo tri savjeta kako ublažiti i najstresniji dan.

Usporite

Kada osjetite umor i nedostatak snage za obavljane obveza, nemojte. Usporite, uzmite neko vrijeme samo za sebe i prošetajte ili jednostavno izađite na vazduh i u društvu prijatelja popijte kafu na suncu. Zaboravite telefon i druge stvari koje vas stvaraju stres te dopustite sebi nekoliko minuta opuštanja. Pronađite u sebi dodatnu motivaciju i tek tada se vratite obvezama.

Spavajte što više

Jedan od glavnih uzročnika stresa je manjak sna zbog kojeg sve obveze obavljamo preumorni i sa “pola mozga”. Iskoristite svaku priliku koju imate kako biste uhvatili dodatni san te kako biste poboljšali svoju produktivnost i ojačali svoj imunitet.

Slijedite svoju intuiciju

Kao i svaka dobro organizovana osoba, važno je da imate plan za sve i da organizujete svoj dan. No, ako ponekad imate čudan osjećaj u želucu koji vam govori da neke ne biste trebali raditi stvari redom kojim ste ih zamislili, odložite ih za kasnije. Kada vam se dešava gore navedena situacija, to vam govori vaša intuicija, a ona rijetko kad griješi. Ponekad je najbolja odluka pustiti naš unutrašnji glas da nas vodi kroz život jer ćemo tako spasiti sebe dodatnog stresa.

Izvor: Nezavisne novine