Za vatrogasce nema predaha, juče izgorjela dva objekta, svi apeli uzaludni

Bjelopoljski vatrogasci drugi dan zaredom nemaju predaha  zbog požara koji  bukte skoro na čitavom području naše opštine. Samo od juče, pripadnici Službe  zaštite i spašavanja  lokalizovali su 13 požara, u kojima su izgorjela dva pomoćna objekta a više stambenih je bilo ugroženo, kaže Milonja Rakonjac, rukovodilac Službe zaštite i spašavanja. „Ne možemo da stignemo da gasimo onoliko koliko građani mogu da  pale vatri  na otvorenom prostoru. 

Samo tokom jučerašnjeg dana  gorjela je šuma u Godijevu  a vatra se bila primakla i tamošnjoj školi, zatim  brdo u Skočigorinama gdje je izgorjela jedna napuštena kuća a bilo ugroženo desetak drugih stambenih objekata. I u Ivanju, Cerovu I Orahovici bilo je ugroženo nekoliko kuća, kao i na Vlahu gdje je izgorjela ljetnja kuhinja a prijetila  je opasnost i kući.

Na području Gubavča i Lozne Luke gorjela je borova šuma, u Rasovu je vatra prijetila farmi „Zejnilović“, a intervenisali smo i u Boljanini, zatim na Slijepač mostu gdje je izgorjelo nekoliko elektro stubova a  bila je ugrožena i  trafostanica. Lokalizovani  su i  požari  u Goji, Loznoj, kao i Loznoj luci“, naglašava Rakonjac i  apelovao na građane da se uzdrže od paljenja vatre na otvorenom prostoru, jer će u protivnom, kako je rekao, podnijeti krivične prijave protiv nesavjesnih pojedinaca.

Autorka:Tanja Dangubić

Foto: Služba zaštite i spašavanja

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE