Uskoro novi glumački par, Nikol Kidman i Havijer Bardem

Prema pisanju magazina Deadline, glumački duo iz naslova u pregovorima je sa kompanijom Amazon Studios oko snimanja biografskog ostvarenja o životu Lusil Bol i njenog supruga Desija Arnaza. Ukoliko vam ova imena ne zvuče poznato, riječ je o autorima nekadašnjeg sitkoma pod nazivom I Love Lucy. Nadamo se da ste zainteresovani da otkrijete više detalja, koje smo pripremili u nastavku.

Lusil Bol (1911-1989) bila je jedna od najvećih komičarki Sjedinjenih Američkih Država. U periodu između 1951. i 1957. godine proslavila se ulogom u spomenutom programu kuće CBS, u kome je zajedno sa suprugom oživjela bračni par Lusi i Riki Rikardo. Ona je tumačila domaćicu, a on muzičara kubanskog porijekla. Vremenom su pridobili povjerenje gledalaca i postali najgledanija serija, koja je osvojila čak četiri Emi nagrade. Ono što je posebno interesantno, jeste to što je po prvi put za snimanje upotrijebljena traka široka 35 mm, uz prisustvo publike.

Na našu veliku radost, konačno je u pripremi film, naslovljen Being the Ricardos, čiji scenario i režiju potpisuje Aron Sorkin. Podsjećanja radi, on je dobitnik Oskara za najbolji adaptirani scenario, za film The Social Network. Njegovo novo ostvarenje osvrnuće se na proces stvaranja sitkoma, koji je započinjao ponedjeljkom čitanjem teksta, a zaokruživao petkom snimanjem pred okupljenim gledaocima. Upravo tada bi napetost kulminirala, i poljuljala privatni život supružnika.

Prvobitan plan je bio da se u ulozi Lusi nađe Kejt Blanšet, koja nije prihvatila ponudu, pa se na njenom mjestu našla koleginica Nikol Kidman. Sa druge strane, Aron Sorkin, pored spomenutih uloga, odlučio je da se oproba i kao vođa projekta. Očekivani datumi početka snimanja i premijere za sada nisu poznati, jer je sve uslovljeno razvojem epidemiološke situacije.

Posljednja ostvarenja Nikol Kidman jesu hit serija kuće HBO The Undoing, kao i mjuzikl The Prom. Tokom 2021. gledaćemo je u ulozi Maše u adaptaciji romana Lijan Morijarti Nine Perfect Strangers. Scenario za ovu seriju napisao je Dejvid E. Keli, koji je priredio i popularno ostvarenje Big Little Lies.

Havijera Bardema imali smo priliku da gledamo u filmu The Roads Not Taken, a u narednom periodu očekuju nas premijere filmova Dune i El buen patrón.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković