Bošković i Juretić tvrde da im je sve namješteno

Građevinski inspektori Zoran Bošković i Vladan Juretić smatraju da im je slučaj navodnog reketiranja biznismena Boška Nenezića namješten i da su snimci, kako kažu, „ispresijecani“.

Bošković je kazao Pobjedi da zna da je sve namještaljka i da zna zbog čega se „onaj čovjek ponaša onako i sa kojim motivacijama dolazi“.

"Niko njemu ništa nije tražio, snimci su svi ispresijecani, tehnički nema uslov da bude tako prihvaćeno. S druge strane ima li neko pravo da vas snima, vašu privatnost. Nijesmo bili na službenoj dužnosti nego je to bilo privatno tamo gdje ja živim" - kazao je Bošković, a prenosi Pobjeda.

Kategoričan je da je afera proizvod toga što je odbijao da povuče prijavu protiv ljudi koji navodno stoje iza ovog snimka.

Kaže i da je znao da postoji taj kompromitijući materijal i pita zašto mediji otvaraju tu aferu, ako „policija i Tužilaštvo nijesu pokrenuli postupak“.

I njegov kolega Vladan Juretić je kategoričan da nije kriv i dodaje da nadležni treba da ispitaju slučaj do detalja.

"Pozivam ih da postupaju po svojoj dužnosti i da deteljno ispitaju slučaj. Ja sam na raspolaganju i nikakve tu moje krivice nema. Nema nikakve zloupotreba, ali neka nadležni organi sve ispitaju, oni su pet mjeseci vodili postupak i nije se ništa moglo dokazati. Sve je namještaljka" - tvrdi Juretić.

Podsjećamo, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović podnio je juče ostavku na tu funkciju nakon što je prikazan video-snimak trenutka kada dvojica građevinskih inspektora MORT-a Zoran Bošković i Vladan Juretić navodno reketiraju biznismena Boška Nenezića.

Izvor:rtcg