Zajedno imaju 211 godina: Najstariji par je 80 godina u braku

Džon i Šarlot Henderson imaju ukupno 211 godina i 175 dana i ljubavnu priču koja je doslovno izdržala test vremena. Oni su najstariji bračni par na svijetu, zbog čega su i upisani u Ginisovu knjigu rekorda, a nedavno im je seniorska zajednica u Ostinu u Teksasu priredila zabavu za nevjerovatnu 80. godišnjicu braka.

Da bi zajedno proslavili ovaj nesvakidašnji jubilej, Džon (106) je povezao godinu dana mlađu Šarlot u kabrioletu sa dva sjedišta iz 1920-tih, baš kao što je to učinio i na njihovom prvom sastanku kada joj je donio prelijepi buket cvijeća.

Prijatelji i porodica okupili su se u Longhorn Vilidžu 11. decembra kako bi proslavili godišnjicu ovog bračnog para, uz bogatu trpezu i prezentaciju njihovih fotografija tokom zajedničkog života, prenosi CNN.

Ovaj poseban par upisan je i u Ginisovu knjigu rekorda zahvaljujući njihovom rođaku Džejsonu Friju.

“Oni su divni i daju primjer veoma srećnog para kojem je drago što je zajedno, što putuje i živi život”, objašnjava Fri.

Ljubav Hendersonovih datira iz 1934. godine. Oni su se upoznali tokom studija na Univerzitetu u Teksasu. Vjenčali su se 1939, samo mjesec dana poslije početka Drugog svjetskog rata.

Još jedan detalj iz Džonovog života čini ga jedinstvenim u svijetu. Naime, on je najstariji bivši fudbaler Univerziteta iz Teksasa i svake godine prisustvuje bar jednoj njihovoj utakmici. On i Fri često razgovaraju upravo o fudbalu tokom porodičnih praznika.

Izvor: CdM