Potresne slike iz Novog Pazara: Grad izlijepljen smrtovnicama, ljudi umiru po hodnicima bolnice, limeni sanduci…

Grad izlijepljen smrtovnicama. Desetkovan broj medicinskih radnika, pacijenti leže na podovima po hodnicima Opšte bolnice. Smrt. Limeni sanduci. Ove slike iz Novog Pazara obišle su Evropu i svijet. Potresne scene koje podsjećaju na one iz Bergama u Italiji.

Novi Pazar je, kako tvrde, trenutno najveće evropsko žarište koronavirusa. Građani su ogorčeni jer kažu da ih je država Srbija iznevjerila i da nije pokazala brigu prema žiteljima ovog kraja gdje je koronavirus proteklih dana odnio na desetine života. U Novom Pazaru mnogi tvrde da je srpska vlast zbog  izbora zažmurila na sve ono što se dešavalo u tom gradu, Tutinu i Sjenici.Pitaju jesu li izbori bili važniji od njihovih života. Ogorčeni su kažu jer je svih prethodnih dana nedostajala potrebna osnovna oprema za rad zdravstvenih radnika, ali i da nema kiseonika za pacijente, a uz sve to, kriju se pravi podaci i stvarna slika onoga što se događa.Žitelj Novog Pazara i glavni urednik portala snews.rs, Medin Halilović, za CdM priča da su scene u ovom gradu i okolini potresne i uznemirujuće. Kaže da je Novi Pazar prava slika zdravstvenog sistema Srbije.

Ogorčen je zbog loše neadekvatne reakcije države, zbog toga što nijesu objavljivane prave informacije, što su se krile brojke… Mnogo je toga, kaže, bilo kako ne bi trebalo.

IZVOR:Cdm