Haradinaj: Neće biti uzajamnog priznanja u Vašingtonu

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je u postizanje uzajamnog priznavanja tokom predstojećeg dijalaga Beograda i Prištine u Vašingtonu teško povjerovati, ali je dodao da će na tom sastanku doći do političkog napretka u odnosima dvije strane.

Haradinaj je za prištinsku televiziju T7 rekao da su se svi lideri vladajuće koalicije sastali i detaljno razgovarali o tome šta čeka prištinsku delegaciju na sastanku u Vašingtonu 4. septembra.

"Načelo teritorijalne nepovredivosti. O principu ustavnosti i Zajednici srpskih opština neće biti reči u Vašingtonu. Da se postigne priznanje, teško je povjerovati, ali će doći će do političkog napretka", rekao je Haradinaj. Prema njegovim riječima, Bijela kuća će zahtijevati od Evropske unije veći napredak u dijalogu, prenijele su agencije.

"Evropska unija se plaši da će Bijela kuća insistirati na konačnom sporazumu, ali to neće biti postignuto. Biće velikog napretka u međusobnim odnosima. Razgovaraće se uglavnom o ekonomskim temama", dodao je Haradinaj.

 

Izvor: MINA