Šta ćemo slušati na Evroviziji ove godine

Na listi pjesama koje su potvrđene za učešće na Evroviziji 2021. godine, između ostalih, nalaze se i pjesma “Maps”, predstavnika Irske, zatim “Discoteque”, predstavnika Litvanije, ali i “Here I Stand”, predstavnika Sjeverne Makedonije. Ove pjesme naći će se u prvoj polufinalnoj večeri takmičenja 18. maja ove godine. Iste večeri nastupaće i Hrvatska sa pjesmom “Tick-Tock”, Kipar sa pjesmom “El diablo”, Izrael sa pjesmom “Set Me Free”, Norveška sa pjesmom “Fallen Angel”, ali i Ukrajina sa pjesmom “Shum”.

Grupa Hurricane, prošlogodišnje pobjednice Beovizije, predstavljaće Srbiju i ove godine na Evroviziji sa novom pjesmom “Loco loco”.

Kada je u pitanju drugo polufinalno veče koje će biti održano 20. maja ove godine, na takmičenju će nastupiti Češka sa pjesmom “Omaga”, Grčka sa pjesmom “Last Dance”, Moldavija sa pjesmom “Sugar”, Albanija sa pjesmom “Karma”, Finska sa pjesmom “Dark Side”, ali i djevojke iz grupe Hurricane, odnosno, Srbija, sa pjesmom “Loco loco”.

Potvrđene su i pjesme određenih država finalista.

Direktno u finalu, 22. maja ove godine, nastupa Francuska sa pjesmom “Voilà” i Španija sa pjesmom “Voy a quedarme”.

Crna Gora ne učestvuje na Eurosongu.

Takmičenje za pjesmu Evrovizije 2021. godine biće održano na drugačiji način u maju, u holandskom gradu Roterdamu, zbog ograničenja koja proističu zbog pandemije kovid-19, saopštili su nedavno organizatori.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković