Preminule četiri osobe, 11 novozaraženih

U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminule četiri osobe, a registrovano je 11 novih slučajeva infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom nedjelje završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.048 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice pet, Nikšića tri, iz Bijelog Polja, Cetinja i Rožaja po jedan.

“Tokom jučerašnjeg dana Institutu su prijavljena četiri smrtna ishoda povezana sa COVID-19 infekcijom, i to iz Bijelog Polja dva i Kotor i Pljevlja po jedan. Najmlađi preminuli pacijent je imao 77 godina, a najstariji 98”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.619.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 17 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 278.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 100.338.

U Podgorici su trenutno aktivna 123 slučaja koronavirusa, u Budvi 34, Pljevljima 24, Baru 16, Kotoru, Tivtu i Nikšiću po 12, Bijelom Polju 11, na Cetinju osam, u Herceg Novom sedam i u Beranama pet.

U Andrijevici i Rožajama su aktivna po tri slučaja koronavirusa, Tuzima i na Žabljaku po dva, a u Danilovgradu, Kolašinu, Petnjici i Plavu po jedan slučaj.

U Ulcinju, Gusinju, Šavniku, Plužinama i Mojkovcu trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

 

Izvor:mina