"Prekinite sa trikovima, kažite da ste našli nove partnere"

Sjednica Skupštine Crne Gore biće onog trenutka kad to odluči aktuelna parlamentarna većina, a ne neka nova većina sa DPS-om, poručile su Demokrate u reagovanju na saopštenje GP URA.

“Prekinite više sa trikovima, podmetanjima i opstrukcijama rekonstrukcije Vlade ili nam otvoreno kažite da ste našli nove partnere”, navode Demokrate u odgovoru GP URA. Ona kaže da Skupština na plenarnom zasijedanju ne može raspravljati i odlučivati o izboru članova Tužilačkog savjeta bez utvrđenog predloga kandidata na matičnom odboru. Kako ističe, prije sjednice matičnog odbora parlamentarna većina treba da dogovori listu kandidata.

”Predlog liste kandidata kao što dobro znate ne postoji u skupštinskoj proceduri, te samim tim i formalno-pravno Skupština na plenumu ne može raspravljati o nepostojećem aktu, niti predsjednik Skupštine može zakazati takvu sjednicu što Abazović dobro zna, ali manipuliše kako bi izbjegao nestranačku Vladu u kojoj bi on morao podnijeti ostavku”, navodi Popović u reagovanju. Dio parlamentarne većine, kako dodaje, već duže bojkotuje plenarna zasijedanja.

“Tako da nema sjednica Skupštine ni oko predloga zakona koji su u proceduri, jer nema potrebne parlamentarne većine, osim ako neko nije na putu da napravi većinu sa DPS, pa bi bi bilo lijepo da nas o tome obavijesti. Dakle, sjednica će biti onog trenutka kad istu potvrde aktuelna parlamentarna većina, a ne neka nova većina sa DPS, jer Bečić čuva izbornu volju građana”, istakla je Popović.

 

Izvor: RTCG